voorpagina redactionele samenvattingen gegevens deelnemers standpunten debat opinie-peiling stemming help over besliswijzer
Voornaam J.M.W.
Tussenvoegsel
Achternaam Wilmsen
Organisatie (indien woordvoerder)
Email jwjwr@plant.nl
Adres Persoonlijke Webpagina
Persoonlijke informatie (beroep, hobby's) bouwkundig ingenieur, architect, lezen, tekenen, architectuur, automatisering zeilen, schaatsen, wandelen.
Opmerkingen over
"Raakt de ruimte op in Brabant?"
Is het een probleem:
ja, dit is inderdaad een probleem voor velen die aan Brabant gehecht zijn en het nog kennen van vroeger. Brabant is in korte tijd ingrijpend veranderd en niet altijd is die verandering even geslaagd. Veel waardevols is er verloren gegaan. Daar komt nog bij dat dit ondanks de vele reeds gerealiseerde woningen, wegen, industieterreinen en agrarische complexen etc. volgens de toekomstvoorspellers nog lang niet voldoende is. Er moet nog veel meer bij. Dit maar ook het gegeven dat met een trugtredende overheid allerlei ruimtelijke ontwikkelingen ongecoordineerd en onafwendbaar als een brei over ons heen zullen komen, roept een gevoel van machteloosheid op.

Wat zijn de oplossingen:
Een bezinning op de huidige situatie in al zijn facetten; een kritisch onderzoek van de toekomstvoorspellingen; een evaluatie van beleids- en handhavingsinstrumenten en een onderzoek naar de mogelijkheden en invoed van nieuwe technologieen en experimenten om ruimte en milieu te sparen en zo mogelijk te verbeteren lijken mij oplossings richtingen. Een eenvoudige oplossing is er niet en er zal nog heel wat verricht moeten worden om de uiteindelijke keuzen inzichtelijk en acceptabel te maken voor de verschillende belangengroeperingen.

Algemeen (vrije tekst):
Persoonlijke Gegevens info