voorpagina redactionele samenvattingen gegevens deelnemers standpunten debat opinie-peiling stemming help over besliswijzer
Voornaam Nelleke
Tussenvoegsel van
Achternaam Wijk
Organisatie (indien woordvoerder)
Email Pwijk.Gvelders@Inter.NL.net
Adres Persoonlijke Webpagina
Persoonlijke informatie (beroep, hobby's) Ik ben milieu-inhoudelijk voorlichter voor Vereniging Milieudefensie. De meeste tijd gaat echter zitten in het statenlidmaatschap. Voor GroenLinks zit ik in Provinciale Staten.
Opmerkingen over
"Raakt de ruimte op in Brabant?"
Is het een probleem:
Er zijn grenzen aan de groei. Alle ruimteclaims tesamen laten zien dat dit niet meer kan, zonder dat er sectoren moeten inleveren op ruimte. Waar het omgaat is nu: hoe kunnen we zorg dragen voor een kwalitatief, duurzaam en leefbare provincie in de (nabije) toekomst. Met respect voor de mens, wonen en werken en met respect voor de natuur.

Wat zijn de oplossingen:
De oplossing is volgens mij er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk per regio, wonen, werken, recreeren en voedselproduktie plaatsvindt. Dit voorkomt onnodig ruimtebeslag voor mobiliteitsbewegingen. Door zoveel mogelijk per regio zelfvoorzienend te zijn, kunnen bovendien zorg en werk beter gecombineerd worden per persoon. Dit bespaart nog veel meer mobiliteitsbewegingen. In Brabant zie ik dan drie regio s ontstaan.

Algemeen (vrije tekst):
Persoonlijke Gegevens info